رویترز در گزارشی مدعی شد واردات نفت ایران به چین در آوریل تحت تاثیر قرنطینههای کرونا و افزایش واردات از روسیه، از اوجی که اواخر سال ۲۰۲۱ و اوایل سال ۲۰۲۲ داشت، کاهش پیدا کرد.
اداره گمرک چین در گزارش امروز خود از میزان واردات نفت این کشور، هیچ محمولهای از ایران ثبت نکرده است که ظاهرا به علت تحریمها، این آمار به صورت رسمی و دقیق اعلام نمیشود.
کاهش تولید روسیه پس از اعمال تحریمهای غربی باعث شد تولید نفت اوپکپلاس در مارس ۴۵/ ۱ میلیون بشکه در روز پایینتر از اهداف تولید بماند. گزارش اوپکپلاس نشان داد تولید روسیه در ماه مارس به ۰۸/ ۱۰ میلیون بشکه در روز رسید که حدود ۳۰۰هزار بشکه در روز پایینتر از هدف تولید این کشور بود.
قیمت نفت در روز دوشنبه بیش از ۹ درصد افزایش یافت و به بالاترین حد خود از سال ۲۰۰۸ رسید، زیرا ایالات متحده و متحدان اروپایی در حال بررسی ممنوعیت واردات نفت روسیه هستند و تأخیر در بازگشت احتمالی نفت خام ایران به بازارهای جهانی به نگرانیهای شدید عرضه دامن زد.
سفیر سریلانکا در ایران حجم تولید محصولات تخصصی و نهایی صنعت پتروشیمی ایران را شگفتانگیز خواند و گفت: میتوانیم جایگاه ویژهای برای همکاری در این عرصه بین دو کشور تعریف کنیم.
داده های روز سه شنبه نشان می دهد واردات نفت چین از ایران در ماه مارس به طور کلی صفر بوده درحالی که در سال گذشته در همین موقع حتی با وجود تحریم های ایالات متحده 255802 تن نفت وارد کرده بود. همزمان واردات نفت خام چین از عربستان سعودی در ماه مارس نسبت به یک سال گذشته 8.8 درصد افزایش یافته است.
آمار اداره کل گمرک چین نشان داد چین ماه میلادی گذشته ۴۵.۳۶ میلیون تن نفت خام خرید که معادل ۱۱.۰۴ میلیون بشکه در روز بود و در مقایسه با ۴۲.۵۶ میلیون تن نفت واردات اکتبر افزایش داشت اما ۰.۳ درصد کمتر از سطح نوامبر سال ۲۰۱۹ بود.